Donatie praktijk ECHO-apparaat Malawi

Afbeelding Malawi

Op 4 november 2015 is het door de praktijk gedoneerde en per zeecontainer naar Malawi getransporteerde ECHO-apparaat met succes over de modderige bush-weg naar het Trinity Hospital Muona heelhuids aangekomen. Alle dozen met de diverse onderdelen konden weer succesvol gereconstrueerd worden waarna installatie op de röntgen-afdeling plaatsvond. Alles bleek intact en goed te functioneren.

Medical Officers en Nurses bleken na enige instructies en hulp goed in staat met een veel betere ECHO-beeld kwaliteit direct de nodige zwangeren en patiënten met buikklachten aan een onderzoek te kunnen onderwerpen! Met dank aan bijdragende donaties incl. o.a. St. Trinity Hospital Malawi en St. Harry v.d. Brekel.

Tijdens de verdere herkennismaking met oude collega's en bekenden met inventariseren van alle medische en andere noden in en rond het ziekenhuis in Muona bleek weer eens te meer dat onze aandacht voor de armste landen in de wereld zoals Malawi in Afrika daadwerkelijk als steun en praktische hulp wordt ervaren. De onder veel moeilijker omstandigheden hun werk uitoefenende verpleegkundigen en artsen verdienen onze steun! En als u eens kennis wilt maken met Malawi en mede belangstelling heeft voor de medische en socio-economische noden kunt u in dezelfde reis ook genieten van de imposante Afrikaanse natuur en wildlife..... ook dat is Malawi!

Henk Boelhouwer.